TANSSIVIRTAA-FESTIVAALI – 20 VUOTTA KOTIMAISEN NYKYTANSSIN JUHLAA

20. kertaa järjestettävä Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali esittelee jälleen kattavasti kotimaista nykytanssia kuuden päivän ajan. 16.-21.5.2017 festivaali tuo kaupunkiin yhteensä 16 nykytanssitapahtumaa. Teemoja ovat tänä vuonna aistien herkistäminen, esitysten rajat ja ilmaisunvapaus. Festivaalin ohjelmistoon on valittu viisi näyttämöteosta, tanssilyhytelokuvia sekä Vuoden Tanssivirtaa Tanssitaiteilija.

Vuoden 2017 Tanssivirtaa Tanssitaiteilija on Sonya Lindfors. Hänen Tanssivirtaa-festivaalille suunnittelemansa esityskonsepti on osa Suomi 100 –ohjelmaa ja liittyy Pirkanmaan festivaalin teemaan Sananvapauden tarina. Esitys nähdään ulkona Tampereen keskustassa festivaalin jokaisena päivänä. Lindforsin teos sekä esitysajat ja –paikat julkaistaan myöhemmin. Sonya Lindfors on helsinkiläinen tanssitaiteilija, jonka teoksissa yhdistyvät vahva fyysisyys ja valtarakenteiden kyseenalaistaminen. Lindfors palkittiin maaliskuussa Tinfo-palkinnolla työstään rodullistamisen, kulttuurisen omimisen ja toiseuttamisen kysymysten nostamisesta näkyviin.

OHJELMA

Ti 16.5.
klo 18.30 tanssilyhytelokuvia, Hällä-näyttämö pieni sali vapaa pääsy
klo 19 Helena Franzén: GOING ASTRAY, Hällä-näyttämö
klo 20.30-23 AVAJAISKLUBI, Tullikamari Klubi vapaa pääsy

Ke 17.5.
klo 18.30 LOIKKA ON TOUR -tanssilyhytelokuvanäytös, Arthouse Cinema Niagara

To 18.5.
klo 18.30 tanssilyhytelokuvia, Hällä-näyttämö pieni sali vapaa pääsy
klo 19 Maria Nurmela: LÄHEMPÄNÄ VILLIÄ SYDÄNTÄ, Hällä-näyttämö

Pe 19.5.
klo 18.30 tanssilyhytelokuvia, Hällä-näyttämö pieni sali vapaa pääsy
klo 19 TADaC / Elina Pirinen: KOSTO I – IX, Hällä-näyttämö

La 20.5.
klo 18.30 tanssilyhytelokuvia, Hällä-näyttämö pieni sali vapaa pääsy
klo 19 Valtteri Raekallio: ESITYS – A PERFORMANCE, Hällä-näyttämö

Su 21.5.
klo 17 Off/Balance / Mikko Hyvönen: CRYSTAL PIECES: HUMAN BEINGS, Galleria Himmelblau

Ohjelmisto täydentyy huhtikuun aikana.
Muutokset mahdollisia.

www.tanssivirtaa.net