PIKKU KAKKOSESTA TUTTU YSTÄVÄNI PIKKU PÖRRIÄINEN SAI TEATTERIENSI-ILTANSA

YLE:n Pikku Kakkosesta tutun TV-sarjan Pikku Pörriäisen lumoavan kaunis maailma avautui perjantaina 14.9. klo 18 ensi-iltaan Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä. Teoksessa nähdään herkullisen värikkäitä ja omaperäisiä hyönteisiä, jotka seikkailevat ruohonjuuritasolla jättimäisten ruohotupsujen, lehtien ja kukkien ympäröiminä.

Esityksessä utelias kärpänen kohtaa monia erilaisia ystäviä, kuten omasta mielestään ahkeria muurahaisia, pinkin mambotaituri heinäsirkan, palloilevan sittisontiaisen, energisen kimalaisen, ujon ja pimeää aristavan hämähäkin, lumoavan kauniin perhosen ja apua tarvitsevan paarman. Esitys muistuttaa koko elävän elämän arvostamisesta, jopa sen pienimmän hyönteisen.

Ystäväni Pikku Pörriäinen –esityksen käsikirjoituksen ja koreografian on tehnyt Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografi Elina Jakowleva. Teoksen puvut ovat Tiina Eskelisen suunnittelemat ja maskeerauksen on tehnyt Miia Leppäaho. Lavastuksen suunnittelu on Minna Walleniuksen käsialaa. Esityksen musiikin on säveltänyt Arto Piispanen. Valosuunnittelun on tehnyt Sari Mayer ja äänisuunnittelusta vastaa Henri Puolitaival. Teoksessa tanssivat Tanssiteatteri MD:n tanssijat Suvi Eloranta, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen, Mari Rosendahl sekä vieraileva tanssija Janita Rantanen.

Esityksiä nähdään syys,- marras- ja joulukuussa 2018 sekä helmikuussa 2019. Katso tarkemmat esitysajat täältä.

Kuva Harri Hinkka