SYKSYN ENSI-ILTA AAVEVIERAAT LUO DYSTOOPPISTA TULEVAISUUTTA

Tanssiteatteri MD tuo syksyllä 2019 ensi-iltaan Samuli Roinisen koreografian Aavevieraat. Kantaesityksen ensi-ilta on perjantaina 29.11.2019 klo 19 Hällä-näyttämöllä.

Teoksen äänisuunnittelijana vierailee äänisuunnittelija ja muusikko Romulus Chiciuc. Valosuunnittelun toteuttaa MD:n Sari Mayer. Teoksessa nähdään myös vieraileva esiintyjä, tanssija Jonna Aaltonen yhdessä MD:n Suvi Elorannan, Anniina Kumpuniemen ja Mari Rosendahlin kanssa.

Aavevieraat on visiona omalaatuinen ja intensiivisen poeettinen nykytanssiteos, joka osoittaa yhteisön muusta maailmasta eristäytymisen vaaran ja toisaalla läheisyyden tarpeen. Ja samalla se näyttää kehollisen näkökulman yhteen mahdolliseen tulevaisuuteemme.

”On ristiriitaista ja mieletöntäkin, kuinka me tappelemme vastaan ja eristäydymme yksilöinä ja yhteisönä muusta maailmasta. Uskomme, että olemme itseksemme aivan suvereeneja. Ja kuitenkin, tulemme vääjäämättä luovuttamaan ja sulautumaan muuhun materiaan. Mutta minkään loppu se ei ole. Niin minä uskon.” Samuli Roininen, koreografi

***

Samuli Roininen on työskennellyt tanssija-koreografina MD:ssä vuodesta 2003. Roininen kuuluu Tanssiteatteri MD:n taiteelliseen suunnitteluryhmään ja on Esittävien taiteiden toimikunnan jäsen 2019-20. Syksyllä hän esittää myös yhdelle katsojalle kerrallaan toteutettavaa Hamlet private –esitystä.

Romulus Chiciuc on Helsingissä asuva muusikko ja näyttelijä. Hän on työskennellyt mm. Gnab Collectiven, Svenska Teaterin ja Valtimonteatterin produktioissa näyttelijänä sekä äänisuunnittelijana.

Jonna Aaltonen on työskennellyt freelance-tanssitaiteilijana monipuolisesti nykytanssiteoksissa, tanssiteatteri-, musikaali- ja oopperaproduktioissa yli 20 vuoden ajan. Tanssijana kiinnityksellä hän on ollut mm. Norrdansissa Ruotsissa, VolksOperan-baletissa Itävallassa ja Tukholman Kuninkaallisessa oopperassa.

Sari Mayer on työskennellyt Tanssiteatteri MD:ssä vuodesta 2002 lähtien. Valaistusmestarina hän on tehnyt valosuunnitteluja lukuisiin MD:n teoksiin mm. Sisaret (2018), Hyppy (2014), Tanssiva Muumilaakso (2010) ja Hyper/Still (2008).

***

Avoimet harjoitukset keskiviikkona 23.10. klo 16–17 Hällä-näyttämöllä.

ENSI-ILTA Pe 29.11. klo 19

Muut esitykset syksy 2019
Ti 3.12. klo 19
Ke 4.12. klo 19
Su 8.12. klo 17
Ke 11.12. klo 19
Pe 13.12. klo 19
La 14.12. klo 15

Esitykset kevät 2020
To 16.1. klo 19
La 18.1. klo 19
Ke 22.1. klo 19
Pe 24.1. klo 19

LIPUT NYT MYYNNISSÄ LIPPUPISTEESSÄ!

OSTA LIPPU

LUE LISÄÄ