YSTÄVÄNI PIKKU PÖRRIÄINEN KE 25.9. ESITYS ON LOPPUUN VARATTU

Lapsiperheitä ihastuttanut hassun hauska ötökkäseikkailu Ystäväni Pikku Pörriäinen nähdään syyskuussa toistaiseksi viimeistä kertaa. Tänä syksynä esitys on mukana Tampereen kaupungin Taidekaari-kulttuurikasvatusohjelmassa, jonka myötä sadat 2.-luokkalaiset pääsevät vielä nauttimaan esityksestä. Muulle yleisölle avoimia esityksiä on kolme: 19.9. klo 18, 21.9. klo 15 ja 25.9. klo 9.15, joista aamunäytös on jo loppuun varattu. Syyskuun esitysten jälkeen teos jää tauolle kotiesitysten osalta, mutta jatkaa MD:n keikkaohjelmistossa.

Hyönteishahmot nähtiin alun perin YLE:n Pikku Kakkosessa 10-osaisena Pikku Pörriäinen nimisenä TV-sarjana syksyllä 2017. Vuoden päästä syksyllä 2018 koreografi Elina Jakowleva toi ötökät Hällä-näyttämön lavalle. Hyönteishahmoihin eläytyvät Tanssiteatteri MD:n tanssijat Mari Rosendahl, Suvi Eloranta, Anniina Kumpuniemi, Samuli Roininen sekä vierailevat tanssijat Janita Rantanen ja Sofia Viljanen.

Hyönteisten mikroskooppinen maailma avautuu käsin kosketeltavan lähelle jättimäisine ruohotupsuineen ja sinikelloineen. Esityksessä pieni kärpänen kohtaa monia erilaisia ystäviä, kuten omasta mielestään ahkeria muurahaisia, pinkin mambotaituri heinäsirkan, palloilevan sittisontiaisen, energisen kimalaisen, ujon ja pimeää aristavan hämähäkin, lumoavan kauniin perhosen ja apua tarvitsevan paarman. Lavastuksen on suunnitellut Minna Wallenius ja puvut on loihtinut Tiina Eskelinen.

Kuva Harri Hinkka