SECUNDA PRATTICAN AVOIMET HARJOITUKSET 29.10. – ESITYKSET HELMIKUUSSA

TANSSITEATTERI MD JÄRJESTÄÄ SECUNDA PRATTICAN AVOIMET HARJOITUKSET TAIDETESTAAJAT-ESITYSTEN KYNNYKSELLÄ

Taidetestaajat vierailevat jo toistamiseen Tanssiteatteri MD:llä loka-marraskuun sekä tammi-helmikuun vaihteessa. Koreografi Mari Rosendahlin, taiteilija Stefan Lindforsin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton monitaiteellinen nykytanssiteos Secunda Prattica on valittu mukaan Taidetestaajat-hankkeeseen, jossa tuodaan eri taiteenlajeja tutuksi 8-luokkalaisille ympäri Suomea. Taidetestaajat on Suomen Kulttuurirahaston ja Svenska Kulturfondenin rahoittama 3-vuotinen hanke. Tanssiteatteri MD oli mukana myös hankkeen ensimmäisellä kaudella syksyllä 2017 Mikä **t*n Pikku Prinssi? -esityksellä.

Noin 2200 koululaista näkee Secunda Prattican tällä kolmannella Taidetestaajat-kaudella. Esityksen lisäksi koululaiset osallistuvat jatkot-työpajoihin, jotka liittyvät teoksen taiteelliseen sisältöön. Tanssiteatteri MD pitää esityksen jälkeen koululaisille nykytanssi-, visuaalisuus- ja sävellystyöpajoja. Työpajoja vetävät koreografi Mari Rosendahlin ja säveltäjä Jussi-Pekka Nuton lisäksi Tanssiteatteri MD:n tanssijat. Mukana on myös teoksen visuaalisuuden suunnitellut Stefan Lindfors videotervehdyksen muodossa.

Ennen Secunda Prattican Taidetestaajat-esityksiä MD kutsuu yleisöä seuraamaan teoksen avoimia harjoituksia tiistaina 29.10. klo 16-17. Secunda Prattica palaa Tanssiteatteri MD:n ohjelmistoon keväällä 2020, jolloin esitys nähdään kaksi kertaa perjantaina 14.2. ja lauantaina 15.2. klo 19. 

Joel Alalantela, Elina Jakowleva ja Samuli Roininen, Kuva Harri Hinkka