Tanssi tulee kaupunkitiloihin Nykytanssia kaupunkitilassa –kurssin muodossa

Ahjolan kurssivalikoimaan aukeaa heinäkuussa Nykytanssia kaupunkitilassa –kurssi, jota luotsaavat Tanssiteatteri MD:n tanssija-koreografit. Pääasiallisessa vetovastuussa on Anniina Kumpuniemi apunaan Joel Alalantela ja Klaara Haapanen. Kurssi tarjoaa mahdollisuuden tutustua nykytanssin perusteisiin. Kurssin sisältö sopii kaiken ikäisille eikä aiempi kokemus nykytanssista ole välttämätön. Kokoontumiset tapahtuvat Hällä-näyttämöllä, josta siirrytään jokaisella tapaamiskerralla eri kaupunkitilaan. Kurssin aikana käydään läpi nykytanssin perusteita ja tehdään yksinkertaisia liiketutkielmia erilaisissa kaupunkitiloissa: aukioilla, toreilla, käytävillä, puistoissa jne. Ulkona tutkitaan käytännönläheisesti kaupunkiarkkitehtuuria ja ihmisen roolia siinä sekä luodaan tilallisia jännitteitä ihmiskehojen ja kaupunkitilojen välille. Liiketutkielmista syntyy esityksenkaltaisia kokonaisuuksia, joiden musiikin luo kaupungin äänimaailma ja näyttämönä toimivat sen erilaiset tilat. 

Kokoontumiskerrat syksyllä ovat maanantaisin 20.9., 27.9., 11.10., 25.10., 8.11. ja 13.12. ja keväällä 14.2., 7.3., 28.3., 11.4., 9.5. ja 23.5.

Lisätietoja kurssista https://opistopalvelut.fi/ahjola/course.php?l=fi&t=25669