Mitäs jos olisit valinnut toisin? Valintoja-Choices -tanssiteos tuo katsojan eteen soolojen kudelman

Mitäs jos olisit valinnut toisin? Valintoja-Choices -tanssiteos tuo katsojan eteen soolojen kudelman 

Millaiset voimat ja tunnetilat kuljettavat kohti elämän valintoja?  Tähän ajatukseen sukeltaa marraskuun alussa kantaesityksensä saava Valintoja-Choices. Esitykset nähdään marras-joulukuussa Hällä-näyttämöllä Tampereella. 

Anniina Kumpuniemen koreografia Valintoja-Choices on kunnianosoitus elämän monimutkaisuudelle, kerroksiselle olemassaololle sekä yksilöiden usein sattumanvaraisesti valitsemille omille poluille. Esityksessä myös katsoja on valinnan edessä, kun hän katseensa ohjaamana luo yhtäaikaisten soolojen runsaudensarvesta oman kokonaisuuden.  

“Inspiroiduin ajatuksesta yhtäaikaisista sooloista samalla näyttämöllä, mikä vertautuu kauniisti yksilöiden toisiinsa laskostuviin elämänpolkuihin. Valintoja-Choices -esityksen katsojat rakentavat näyttämöllä nähdyistä sooloista kokonaisuuden oman katseensa valintojen tuloksena. Kokonaisuutta voi myöhemmin täydentää katsomalla jokaisen soolon erillisenä virtuaalisesti. ” -koreografi Anniina Kumpuniemi 

Teoksen rakentumista valmiiksi teokseksi on lähdetty tekemään poikkeuksellisella valmistustavalla. Viime syksystä alkaen nähdyt viisi esitysdemoa ovat olleet teoksen rakennusainetta. Jokainen esitysdemo on jättänyt jäljen lopulliseen teokseen. Esitysdemot ovat olleet niin tanssijoiden, kuin valo- ja äänisuunnittelijan tutkimusmatkoja eri mahdollisuuksien parissa.  

Äänisuunnittelija Jonne Nieminen on luonut teokseen oman äänimaailman, jossa tanssijoiden esityksen aikana tuottama ääni on osa kokonaisuutta. Valosuunnittelija Elina Nopanen tuo teokseen visuaalista ilmettä valoilla, jotka ovat lähes jatkuvassa hienovaraisessa liikkeessä. Inspiraatiota teoksen liikkeelliseen kudelmaan on ammennettu esiintyjien muistoista ja muistelun tuottamasta liikemateriaalista. Teoksessa tanssivat Joel AlalantelaKlaara Haapanen, Ville Oinonen (vier.), Minttu Pietilä (vier.) ja Samuli Roininen.

Kantaesitys 4.marraskuuta. Muut esitykset 6.11.-1.12.2021. 

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Tanssiteatteri MD
Tuotantosihteeri 
Pauliina Leppinen
050 551 3525 
pauliina.leppinen@tanssiteatterimd.fi
www.tanssiteatterimd.fi