Tanssiteatteri MD 25 vuotta

Tänä vuonna MD juhlii 25-vuotisjuhlavuotta. Juhlavuosi pitää sisällään neljä ensi-iltaa, joista ensimmäinen teos saa ensi-iltansa 9. maaliskuuta. Aavevedoksia on Samuli Roinisen Hällän pieneen saliin rakentuva installaatiosoolo, jossa tanssijan elämäntuntuiset muistot käyvät dialogia arkkitehti Laura Uimosen poeettisen The Gaze -esseen kanssa.

Mari Rosendahlin nykytanssiteos IGLU saa ensi-iltansa 26.maaliskuuta. Lapsiperheille suunnattu teos vie katsojansa jäiselle seikkailulle, jossa rohkea ja sielukas keisaripingviini Buzika yrittää selviytyä merijäällä Etelämantereella kohdaten uusia ystäviä ja seikkailuja.

Ensi-iltansa 27. elokuuta saava Panu Varstalan HUMAN on tilausteossoolo ja yhteistyö 25-vuotistaiteilijajuhlaansa viettävän Anniina Kumpuniemen sekä Tanjalotta Räikän kanssa. Ihmisyyttä lähestytään Anniinan elämän kokemuksien, muistojen, toiveiden, tanssin ja tämän henkisten kiinnostuksen kohteiden kautta. Podcast, paikalliset nuoret, ruoka, taidenäyttely ja soolotanssiteos muodostavat keitoksen, jonka keskiössä on merkityksellisten asioiden jakaminen.

Juhlavuosi huipentuu 26. Marraskuuta, jolloin ensi-iltaa juhlitaan Petri Kekonin Ajan lasku –teoksen merkeissä.
”Ajan laskemisella tanssitaiteessa on pitkät perinteet. Kaikki muistavat balettitunneilla tehtävät kahdeksalla jaolliset liikesarjat. Koreografina minua on suunnattomasti kiinnostanut läpi uran, miten liikkeeni taipuu näihin muotteihin. Jako, se että jaetaan tapahtumia keskenänsä tasamittaisiin sarjoihin, on tietyssä mielessä taiteen vastainen, voihan olla, että historiassa tanssin alisteisuus musiikille synnytti tavan nuotittaa liikettä.” -Petri Kekoni

Ensi-iltojen lisäksi vuosi tulee pitämään sisällään muutakin juhlaohjelmaa, kuten näyttelyn MD:n 25-vuotisesta taipaleesta 1.11.2022-8.1.2023 Työväenmuseo Werstaan Komuutti-näyttelytilassa.