Elina Jakowleva

Elina Jakowleva (FIA) on Tanssiteatteri Danscon ja Tanssiteatteri MD:n perustajajäsen ja hän on toiminut vuodesta 1985 teatterialan monilla osa-alueilla mm. tanssijana, koreografina, tuottajana, toiminnanjohtajana sekä ohjaajana.  Hän on työskennellyt niin tanssin, teatterin kuin oopperan puolella. Ensi-iltoja Elinalla on takana reilusti yli sata, joista musikaali- ja näytelmäkoreografioita on yli 20. Ohjaamisesta hän on saanut kokemusta kolmen musikaalin verran. Elina kuuluu Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään. Elinan toinen ammatti on urheiluhieroja.

MD:n omien koreografien lisäksi Elina on työskennellyt mm. Aku Ahjolinnan, Tarja Ranan, Tero Saarisen, Jeanne Yaskon, Tommi Huovisen, Sami Saikkosen, Ari Nummisen, Katri Soinin, Jyrki Karttusen, Minna Vainikaisen ja Tommi Kitin kanssa. Vierailijana hänelle tutuksi ovat tulleet mm. Teatteri 2000, Tampereen Työväen Teatteri, Tampereen Teatteri, Tampereen Komediateatteri, Tampere-talo, Vaasan Kaupunginteatteri, TV 2 sekä kesäteatterit Pyynikillä, Törnävällä ja Laajavuoressa.

Uransa aikana Elinalle tärkeitä ja läheisistä teoksia ovat olleet mm. musikaaleista Annie, Oliver, Evita, Herrat pitävät vaaleaveriköistä, Cabaret, Viulunsoittaja katolla, Levottomat jalat, Moulin Rouge sekä Road. Televisiotöistä lyhytelokuva Yö ja Aurinko. Tanssiteatteri MD:n teoksista Mikä **t*n Pikku Prinssi?, Hyppy, La Camorra, Hääkeikka, Kolme pientä Porsasta, Maailman tärkeimmistä asioista, Pieniä asioita hiljaisuudessa ja Kesäyön uni.

FIA:n jäsen hän on ollut vuodesta 1999 ja Pirkanmaan taidetoimikunnan jäsen (tanssi, sirkus ja teatteri) vuosina 2010–2014. Tanssiteatteri MD:n tuottajana hän toimi vuosina 2006–07 ja toiminnanjohtajana 2007-2009.