Joel Alalantela

Joel Alalantela on Pirkanmaalta oleva tanssitaiteilija ja koreografi. Joel valmistui tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta 2012 ja on toiminut siitä lähtien aktiivisesti taidekentällä nykytanssiteoksista musikaaleihin. Tällä hetkellä Joel työskentelee Tanssiteatteri MD:llä tanssijana.  Joel on  myös Alalantela Companyn perustaja ja ohjaaja.

Joelin ensimmäinen kosketus MD:n tuotantoon oli Tanssiva Muumilaakso -teoksen Nuuskamuikkusen rooli 2011. Siitä lähtien Joel on ollut vierailevana tanssijana erilaisissa tuotannoissa muun muassa Secunda Prattica, Ystäväni Pikku Pörriäinen, Santeri Sammakon Seikkailut ja Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon. Joel on myös mukana MD:n tulevissa teoksissa Valintoja – Choices ja Iglu.

Joel on myös pitänyt kursseja ja työpajoja muun muassa Treenit Ry:llä, Nytke Nykytanssifestivaalilla ja eri tanssikouluissa ympäri Suomea.

Merkittävät teokset Joelin uralla ovat Alalantela Company – Transitory Status ja Hearken, Oulun Teatteri – My Fair Lady, JoJo Oulun tanssin keskus – Becoming Monsters (koreografin assistentti), Seinäjoen kaupunginteatteri – Dance Of The Vampires.