Klaara Haapanen

Klaara Haapanen on Tampereella asuva tanssija ja esiintyvä taiteilija. Hän on valmistunut tanssijaksi Tampereen Konservatoriosta keväällä 2018. Klaara työskentelee monipuolisesti esitystaiteen kentällä vahvuuksinaan liike, laulu sekä teatteri-ilmaisu.

Viime vuosina Klaara on tehnyt töitä esiintyjänä, opettajana ja koreografina. Klaara on esiintynyt mm. Tampereen Teatterin musikaaleissa Cats (2018) ja Notre Damen Kellonsoittaja (2019-2020), sekä monissa vapaan kentän nykytanssiteoksissa vaihtuvissa kokoonpanoissa, mm. Hanna Brotheruksen, Nelli Ojapalon, Niina Rajaniemen ja Joel Alalantelan teoksissa. Klaara on toiminut mm. piennäytelmien, musiikkivideoiden sekä lyhytelokuvan yksittäisten kohtausten koreografina.

Klaara on työskennellyt Tanssiteatteri MD:llä ensimmäisen kerran vuonna 2017 Samuli Roinisen teoksessa Sankari Moilanen & Eve, ja yhteistyö on sittemmin jatkunut useiden teosten parissa. Tanssitaiteessa Klaara on kiinnostunut tutkimaan kokemuksellisuutta sekä historian ja kulttuurin heijastumia ihmisessä.