OMAKUVA TANSSIEN

Tehtävä n. 30min

* kuvittele tai tee seuraava liiketehtävä suosikkipaikassasi (kotona, mökillä, lähimetsässä…)

* valitse suosikkimusiikkikappaleesi. Kuuntele sitä esim. luureilla tai kaiuttimesta (kuinka itse haluat). Voit myös tanssia ilman musiikkia.

* miten haluaisit liikkua / tanssia tämän musiikin mukana? Tanssi. Oletko tyytyväinen? Kasvata liikelaatua ts. tee oma tanssisi vähän isommin. Entä jos kokeilet tanssia niin pienesti, ettei kukaan juurikaan näe kun tanssit. Vaihtele musiikin mukana ISOSTI ja pienesti kuin veitsellä leikaten.

Hulluttele.

Ajattele, ettei kukaan näe kun tanssit ja sitten mieti, miten tanssisit samaa musiikkia samalla tavalla, jos yleisössä olisi sinulle tärkeä ihminen ja sitten kokeile sitä ajatusta, että tanssit esim. oopperan näyttämöllä sadoille ihmisille.

Huomaatko eron?

Jatketaanomaa tanssia:

Mitä sinä ajattelet elämästäsi nyt? Haluaisitko jakaa jotain siitä tanssimalla? Kuvittele, että kameran takana on sinulle maailman tärkein ihminen ja omistat tanssisi juuri hänelle.

Ennen kuvausta voit miettiä seuraavia asioita:

Millä tavalla tanssisi liikkuu ympäri vartaloasi? Miten jalan luusi entä sormesi, entä kallosi, polvesi tanssivat suosikkikappaleesi mukana?

Kokeile tanssia kuin puhuisit liikkeilläsi. Välillä liikkeet hidastuvat, nopeutuvat, pysähtyvät, käyvät tilassa alempana, ylempänä, tasapainossa, ilmassa jne. Mieti miten haluat aloittaa ja lopettaa tanssisi.

Kuvausohjeita:
1. Kerro kameralle nimesi:
– Minun nimeni on…
2. Ikäsi:
– Olen x-vuotias…
3. Anna tanssillesi nimi:
– Esitän teille tanssin X
4. Tanssi (20-30 sekuntia riittää)
5. Tee loppu kiitos -liike (kumarrus, niiaus, vilkutus…) tanssisi loppuun

Miltä nyt tuntuu? Oletko tyytyväinen? Jos olet, niin jatka eteenpäin. Jos et ole, niin pidä pieni tauko ja kuvaa pätkäsi uudestaan.

Videoklippien max. kesto on 30 sekuntia.

Muista: Kukaan ei tanssi eikä ajattele kuin sinä! Sinä olet paras sinä, erityinen.

Anniina Kumpuniemi | Kuva Heikki Järvinen