Tanssiteatteri MD:n turvallisuusohjeistus
Päivitetty 17.6.2020

Tanssiteatteri MD on laatinut turvallisuusohjeet henkilökunnalle, esiintyjille sekä yleisölle, jotta syksyn esitystoiminta voidaan toteuttaa turvallisesti.

Ohjeet on laadittu ajantasaisten viranomaisohjeistusten mukaan ja ohjeistuksia päivitetään tarvittaessa viranomaisten ohjeistusten muuttuessa.

Turvallisuudesta teatterissa vastaa koko henkilökunta omilla vastuualueillaan. Henkilökunta kattaa teatterilla työskentelevät esiintyjät, teknikot ja toimistohenkilökunnan. Ohjeistukset koskevat myös Hällä-näyttämön vuokralaisia, jotka sitoutuvat noudattamaan turvallisuusohjeistusta omissa tilaisuuksissaan. Sairaana tai oireilevana ei saa tulla teatterille. Kaikkien tilojen siivousta on tehostettu.

OKM:n ja THL:n valmistelemat kansalliset ohjeistukset löydät täältä.

OHJEET YLEISÖLLE:

1. Esitykseen ei saa saapua sairaana tai oireilevana. Jos katsojalla ilmenee oireita, ostetun lipun voi vaihtaa toiseen esitykseen. Halutessaan lipun voi vaihtaa myös lahjakorttiin, jonka voi käyttää myöhemmin sopivana ajankohtana. Myös rahojen palautus on mahdollinen, mikäli saapuminen peruuntuu sairauden vuoksi.

2. Teatterille saavuttaessa yleisöä on vastassa yleisöopas, joka ohjeistaa yleisöä teatterin turvallisuuskäytännöistä.

3. Teatterin ovet avataan tuntia ennen esitystä. Harjoitussali toimii toisena aulatilana kaikkien esitysten yhteydessä, jotta yleisö voi odottaa esityksen alkua mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden. Ovet saliin avataan hyvissä ajoin ennen esityksen alkua, jotta aulaan ei muodostu ruuhkaa ja yleisöllä on riittävästi aikaa siirtyä katsomoon ilman jonotusta.

4. Käsihygieniasta tulee huolehtia sekä tilaan tullessa että lähtiessä käsienpesulla sekä käsidesin käytöllä. Käsidesiä on saatavilla teatterin ulko-ovella, aulatiloissa sekä wc-tiloissa. Käsienpesupisteet sijaitsevat yleisön wc-tiloissa. Käsienpesu on erityisen tärkeää aivastamisen, yskimisen ja niistämisen jälkeen.

5. Yleisön yhteystiedot kerätään ylös niin ennakkolipunmyynnin kuin ovilipunmyynnin yhteydessä, jotta kaikkiin katsojiin saadaan yhteys, jos mahdollisia tartuntaketjuja ilmenee.

6. Suosittelemme asiakkaillemme lipunostoa ensisijaisesti ennakkoon Lippupisteen verkkokaupan kautta lähikontaktien välttämiseksi.

7. Maksuvälineenä käytetään ensisijaisesti maksukortteja ja lähimaksua. Vältäthän käteisen käyttöä, mikäli asioit lipunmyynnissämme Hällä-näyttämöllä.

8. Teatterin itsepalvelukahvio on toistaiseksi pois käytöstä, kahviotuotteita voi ostaa lipunmyyjältä.

9. Katsomossa on käytössä rajattu katsomokapasiteetti, jotta tarvittavat turvavälit voidaan taata katsojien välille. Paikkamääriä tarkennetaan esityskohtaisesti syksyn mittaan päivittyvien ohjeistusten mukaan.

10. Esityksen päätyttyä tilasta poistutaan porrastetusti kahdesta eri ovesta turvavälit huomioiden henkilökunnan ohjeistuksella.

OHJEET HENKILÖKUNNALLE:

1. Käsihygieniasta huolehditaan sekä tilaan tullessa, että lähtiessä käsienpesulla sekä käsidesin käytöllä. Teatterin sisäänkäynneillä on käsidesipisteet. Käsidesiä on saatavilla myös kaikissa wc-tiloissa, lipunmyyntitiskillä sekä henkilökunnan tiloissa (keittiö ja pukuhuoneet). Käsienpesupisteet sijaitsevat wc-tiloissa sekä keittiössä. Käsienpesusta tulee huolehtia erityisesti aina aivastamisen, yskimisen ja niistämisen jälkeen.

2. Turvaväleihin kiinnitetään erityistä huomiota kaikissa tiloissa ja tilanteissa. Koko henkilöstö yhdessä pitää silmällä yleisön liikkumista ja tarvittaessa muistuttaa turvaväleistä.

3. Henkilökunta käyttää ainoastaan henkilökunnan wc-tiloja. Yleisön wc-tilat ovat erikseen aulan yhteydessä.

4. Esiintyjien takahuoneina toimivat yläkerran naisten ja miesten pukuhuoneet sekä alakerran vierailijapukuhuone.

5. Taukotilana käytetään keittiötä. Tauot pidetään porrastetusti niin, että taukotiloissa ei oleskele liikaa ihmisiä samaan aikaan. Taukotilojen ovenkahvoja ja nuppeja desinfioidaan säännöllisesti.

6. Henkilökunta välttää turhaa liikkumista yleisötiloissa.

7. Katsomo on käytössä rajatulla katsomokapasiteetilla ja katsomon ensimmäinen rivi on pois käytöstä, jotta esiintyjillä on reilu välimatka lähimpänä oleviin asiakaspaikkoihin.

8. Teatterin ovet avataan tuntia ennen esitystä. Harjoitussali toimii toisena aulatilana kaikkien esitysten yhteydessä, jotta yleisö voi odottaa esityksen alkua mahdollisimman väljästi turvavälit huomioiden. Ovet saliin avataan hyvissä ajoin ennen esityksen alkua, jotta aulaan ei muodostu ruuhkaa ja yleisöllä on riittävästi aikaa siirtyä katsomoon ilman jonotusta.

9. Yleisö päästetään saliin hyvissä ajoin ennen esitystä, joten esiintyjien tulee huolehtia lämmittely ennen tätä.

10. Lipunmyyjä ja aulan yleisöopas huolehtivat asiakkaiden ohjeistamisesta sekä turvaväleistä aulatiloissa.

11. Teknikko tarkkailee turvavälejä esityksen aikana ja opastaa yleisöä tarvittaessa.

12. Kaikki esiintyjien yhteiskäytössä olevat esineet puhdistetaan jokaisen käytön jälkeen.

13. Miksauspiste rajataan omaksi alueeksi riittävällä turvavälillä suhteessa katsojiin.

14. Kättelemistä, halaamista ja fyysistä kontaktia tulee välttää.

15. Sairaana tai oireilevana ei saa tulla töihin. Mikäli oireita ilmenee, henkilökunta on välittömästi yhteydessä työnantajaan.

16. Kaikkien tilojen siivousta tehostetaan. Ennen esityksiä, esitysten aikana sekä esitysten jälkeen siivotaan wc-tilat sekä desinfioidaan aulatilojen ovenkahvat, pöydät sekä portaikkojen kaiteet.

LISÄTIEDOT:

Tanssiteatteri MD
050 556 6025
liput@tanssiteatterimd.fi
www.tanssiteatterimd.fi