Ville Oinonen

Ville Oinonen on Kuopion Musiikki- ja Tanssiakatemiasta vuonna 2006 valmistunut tanssitaiteilija. Valmistuttuaan hän liittyi Tanssiteatteri MD:n riveihin, jossa tanssi kolme kautta talon omien koreografien teosten lisäksi mm. Helena Franzénin, Jyrki Karttusen ja Ari Nummisen teoksissa.

Tämän jälkeen Ville työskenteli ja esiintyi freelancerina Suomessa ja ulkomailla. Viimeisimpänä teos Going Astray (Helena Franzén). Kaiken kaikkiaan Ville on tanssinut yli 40 teoksessa.

Ville on tehnyt myös koreografiaa näyttämöteoksista musiikkivideoihin. Viimeisin koreografia on Elifantree-yhtyeen Layers-musiikkivideo, jossa hän myös esiintyy. Ville on myönnetty uransa aikana mm. Taiken ja Wihurin rahaston apurahat taiteelliseen työskentelyyn. Lisäksi hän on kurssittautunut laajasti Suomessa ja ulkomailla mm. Louise Lecavalierin, Andonis Foniadakisin, Julyen Hamiltonin johdolla. Hän on myös itse opettanut ja pitänyt kursseja mm. Luxemburgin koreografiakeskus Trois C-L:ssa.

Vuodesta 2014 hän on työskennellyt jälleen Tanssiteatteri MD:n tuotannoissa, esimerkiksi teoksissa Hyppy ja Mikä **t*n pikku prinssi? ja kuulunut Tanssivirtaa Tampereella –festivaalin taiteelliseen suunnitteluryhmään. Merkittäviä prosesseja Villen uralla ovat olleet teokset After all – Kaiken jälkeen (Sanna Myllylahti), Hyppy (Tommi Kitti) sekä työskentely Karttunen Kollektivissa.